24 Timmar

Alla dagar

Residencial El Camisón

Butik Nr. 32
38660 Playa Las Americas

C.C. San Blas

Butik Nr. 22
38639 Golf del Sur

Tips för att behålla en bra hållning och ta hand om din rygg

En rätt hållning och att ta hand om vår rygg är grundläggande för vår dagliga hälsa och välbefinnande. I denna artikel kommer jag att ge värdefulla tips och praxis för att upprätthålla en god hållning och ta hand om din rygg i din vardag. Upptäck hur du kan förbättra din hållning och förebygga onödigt obehag!

Ergonomi på arbetsplatsen och vid studier

Justera din stol och ditt skrivbord: Se till att höjden på din stol och positionen på ditt skrivbord gör det möjligt för dig att behålla en bekväm och upprätt hållning.

Ta regelbundna pauser: Gör korta pauser för att sträcka på dig och slappna av dina muskler. Res dig upp, gå runt och sträck på ryggen regelbundet.

Använd lämpliga stöd: Stöd din rygg mot en ergonomisk ryggstöd och använd fotstöd om det behövs.

Ryggvård i vardagliga aktiviteter

Lyft föremål på rätt sätt: Böj dina knän och använd kraften från dina ben istället för din rygg när du lyfter tunga föremål. Undvik plötsliga rörelser.

Håll en god sittställning: Se till att dina fötter når golvet eller använd en fotpall. Håll ryggen rak och undvik att sjunka ihop.

Undvik att bära tunga bördor i din ryggsäck eller handväska: Fördela vikten jämnt och använd vadderade remmar för att lindra trycket på dina axlar.

Träning och stärkande

Öva övningar för att stärka din rygg: Utför fysiska aktiviteter som stärker ryggmusklerna, som simning, yoga eller pilates.

Regelbundna stretchingövningar: Inkludera mjuka och medvetna stretchingövningar i din dagliga rutin för att behålla flexibiliteten och lindra spänningar i ryggen.

Förbättra din hållning med specifika övningar: Gör övningar som stärker mag- och ryggmusklerna för att behålla en god ryggradsalignment.

En god hållning och att ta hand om vår rygg är nyckeln till en hälsosam och obehagfri tillvaro. Genom att följa dessa praktiska tips i din dagliga rutin skyddar du din rygg och förbättrar din livskvalitet. Kom ihåg att förebyggande åtgärder är avgörande, och små förändringar i din hållning och vanor kan göra en stor skillnad för ditt allmänna välbefinnande.

Vänta inte längre för att ta hand om din rygg och förbättra din hållning! Implementera dessa tips och njut av en bekvämare tillvaro fri från smärta. Din rygg kommer att tacka dig.

Du kanske också är intresserad av

Comida saludable

Balanserad kost under semester

Semestern är en paus från vardagen, men det behöver inte vara en paus från sunda matvanor. Utforska tips för att behålla en hälsosam diet medan du slappnar av.

Läs mer »

Grundat år 1997 är Doctor Villar e Ibarra en specialklinik för turistvård tillgänglig 24/7, 365 dagar om året på Teneriffa. Vi samarbetar med de främsta turistoperatörerna och skandinaviska försäkringsbolag. Vi erbjuder tolkningstjänster på flera språk och samarbetar med Hospiten Sur-sjukhuset.

Var befinner vi oss?

Täckningsområden: Playa de las Américas, Costa Adeje, Los Cristianos, Golf del Sur, Callao Salvaje, Playa Paraíso och Amarilla golf

Playa de Las Américas

Golf del Sur

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad